ET4U

 

MEETINGS - feel the pulse of today’s video and performance art
- unfolds in unexpected contexts and locations in rural Jutland

 

MEETINGS er et video- og performanceprojekt, der finder sted i de 7 kommuner (Herning, Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Skive) omfattet af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland i 2016-2019, med særligt fokus på området omkring Nissum Fjord.
I løbet af den 4-årige periode vil der blive produceret en række videoer og performances af internationale samtidskunstnere, som er inviteret på residences af kortere eller længere varighed i det midt- og vestjyske område for at producere nye værker for, om og med området, set med den udefra kommende kunstners blik. Projektet vil være en manifestation og udvikling af områdets identitet gennem produktion og fremvisning af kunstværker skabt af kunstnere i samarbejde med befolkningen i lokalområdet. Videoer og performances vises på utraditionelle steder som lader, kirker, nedlagte huse, grusgrave etc. rundt i hele kulturregionen.
Projektet har 2 festivaler undervejs – 1.-10. september 2017 og 30. august - 8. september 2019 -, hvor bl.a. de producerede værker vises, og disse værker søges også efterfølgende udvekslet og vist andre steder.
MEETINGS er organiseret af foreningen ET4U i samarbejde med en lang række andre foreninger og institutioner, bl.a. Nissum Fjord Netværket, Museet for Religiøs Kunst og Lemvig Kommune, der er repræsenteret i MEETINGS’ styregruppe. Projektet er støttet af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018, Region Midtjylland, European Capital of Culture Aarhus 2017, Lemvig Kommune, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

    

Hvad sker der på MEETINGS-festivalen 1.-10. september 2017?
Til festivalen 1.-10. september 2017 vises følgende nye værker produceret specielt til MEETINGS på baggrund af kunstnernes arbejdsophold i Midt- og Vestjylland 2016 og 2017:
Et videoværk i Staby v/ Anne Loubet (Frankrig) og Sophie-Charlotte Gautier (Frankrig).
Et performanceværk i Nees-Skalstrup v/ Leena Kela (Finland) og Jean-Léon Pallandre (Frankrig).
Et videoværk i Lemvig v/ Jette Ellgaard (DK) og Amanda Kerdahi (Egypten).
Et performanceværk i Thyborøn v/ Molly Haslund (DK) og Will Owen (USA).
Fem videoværker i projektet TIME, SITE & LORE v/ Gigi Scaria (Indien), Bassem Yousri (Egypten), Sadik Kwaish Al Fraji (Irak/Holland), Yuval Yairi (Israel), Gunilla Josephson (Canada/Sverige). I TIME, SITE & LORE vises der under festivalen værker følgende steder: Frilandsmuseet Hjerl Hede, Struer Museum, Fur Museum, Lemvig Museum, Sdr. Lyngvig, Humlum, Oddesund Nord, Stenøre – Fur Havn og Rom.

   

Udover ovennævnte nyproducerede værker vises under festivalen også en række allerede producerede værker, kurateret af: Leena Kela (Finland), Gigi Scaria (Indien), Benoît Ménéboo (Frankrig), Michal Kindernay (Tjekkiet), Amanda Kerdahi (Egypten/USA), Eto Otitigbe (Nigeria/USA) og Klavs Weiss (DK).

  

Der er gratis adgang til alle visninger under MEETINGS-festivalen (dog undtaget video-visningerne på museerne i TIME, SITE & LORE-projektet, hvortil der betales normal museumsentré), og der udgives et program og efterfølgende et katalog i både en trykt udgave og en web-udgave.

Find programmet for MEETINGS-festivalen 1.-10. september 2017 her

      

Åbent symposium på Skærum Mølle 31. august - 4. september 2017
Alle er meget velkomne til at deltage i symposiet – vær med og mød kunstnerne bag værkerne
Under festivalen afholdes et åbent symposium med deltagelse af bl.a. alle de kunstnere, der har produceret nye værker til MEETINGS.

     

Under symposiet vil vi i dagtimerne komme rundt og se alle festivalens video- og performanceværker, og om aftenen vil der være videoscreenings og artist talks. Find et mere detaljeret program for de enkelte dage på symposiet her på sden fra den 1. august.

     

Deltagelse i både dags- og aftenprogrammet er gratis, og kørsel foregår i egen bil. Vi lægger op til, at symposiet kommer til at fungere som et uformelt netværksmøde for billedkunstnere, kuratorer, landsbyboere og andre interesserede.    

    

Pris for kost og logi på Skærum Mølle under hele symposiet er 2840 kr. pr. person. Du kan også sagtens deltage i programmet en dag eller to, og du kan vælge selv at sørge for forplejning eller bestille enkeltmåltider senest 24 timer forinden: Frokostmadpakke à 100 kr. inkl. 1 vand, aftenbuffet à 200 kr. inkl. 1 glas vin, 1 øl eller 1 vand.

       

Ring til Karen Havskov Jensen på tlf. 2065 1830 eller send en mail til karenhavskov(at)yahoo.dk for tilmelding. 

         

Se program for symposiet her

     

Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 4, DK-7570 Vemb

 

        

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland
Region Midtjylland
Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Lemvig Kommune
Det Obelske Familiefond
Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjyllands festival OFF ROAD
Statens Kunstfond